Info over Stella Maris, Casa das Conchas, A Segunda Liberdade > M: mailbericht. T: 06-27117299

Info over Casa do Cerro? > M: mailbericht. T: 06-42547722

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11

Uitstapjes en activiteiten rond Carvoeiro en Benagil

 

Waterparken

Er liggen twee grote waterparken in de buurt die beiden geschikt zijn voor een dagtochtje. Bij lagoa ligt “ slide and splash” met talloze spectaculaire glijbanen. Aan de andere kant, richting faro ligt “aqualand”. Beide parken hebben een gratis pendelbus van en naar carvoeiro.

 

Boottochtjes

Een leuke manier om de kust en vooral de grotten te bekijken. Vanaf de stranden van carvoeiro en benagil! Wat ons betreft de mooiste tochten vanaf het strand van benagil. Maar je kunt ook dagtochten maken vanuit de haven van portimao, vaak gecombineerd met een strand-bbq! Of een tocht met een zgn. Zeekano de rivier op naar het oude silves. Het toeristenbureau en  verschillende reisagenten in carvoeiro hebben informatie en boekingsmogelijkheden. Vanuit portimao kun je een tocht langs de kust maken met de santa bernarda, een oud karveel. Ook kun je vanuit de jachthaven van portimao boeken bij de dolfijnen-safari; tochten met een zgn. Rib de zee op om dolfijnen te spotten. Erg leuk.

 

Golf

De algarve staat bekend als het mekka van de golfsport. In totaal zijn er 35 banen langs de hele kust. In en rond carvoeiro een drietal banen. In carvoeiro zelf “ vale de milho” , een 9 holes baan richting benagil. Buiten carvoeiro richting ferragudo en portimao liggen “ gramacho” en “ pinta” , beiden 18 holes banen. Info bij de golfshop voor in het dorp. Midgetgolf kan goed bij het avonturenpark “krazy world” bij algoz.

 

Karten

Je kunt op wel 3 plaatsen karten in de algarve: bij het circuit van portimao (richting  lagos) aan de a 22, bij almancil en bij albufeira.

 

Rotswandelingen

Rotswandelingen kun je overal maken. Bekende en mooie tochten zijn de wandeling bij benagil over de rotsen (parkeren bij restaurant littoral en daar de weg oversteken in de bush) of wandelingen langs de kust richting ferragudo.