Informatie en vragen? Stuur ons een mailbericht. Bellen kan ook naar: 06-27117299

 
01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 23 22 24

Meer over Carvoeiro en Benagil

 

Grofweg kun je de Algarve in 2 stukken verdelen, het oostelijk deel (tot Spanje) is vrij vlak met enorme stranden; het westelijk deel rotsachtig met kleinere zandstrandjes. In het midden van  de westelijke rotskust ligt Carvoeiro, een gewilde badplaats gebouwd rond een halve maanvormig strand.

 

Het goudgele strand met zijn kleurige vissersbootjes gaat over in het betegelde dorpsplein waarop de drie belangrijkste straten uitkomen. Er zijn volop gezellige terrassen, restaurantjes en winkeltjes. Maar ook verschillende medische centra (waaronder een Nederlandse huisarts) en een prima apotheek. Tevens  is er een drietal verschillende banken en geldautomaten plus wat kleine supermarkten en bakkertjes. Buiten het dorp liggen de grote supermarkten zoals de (Franse) Intermarche, de Aldi en de “Apolonia”, een wat exclusievere supermarkt.

Je kunt in en rond Carvoeiro van alles doen. Golfen bijvoorbeeld op een van de 3 fraaie golfbanen in en rond Carvoeiro. Of een dag naar het spectaculaire waterpark “Slide and Splash”. Of met een visserssloep de zee op voor een grottentocht. Of een leuke wandeling over de rotsen... In het zomerseizoen zijn er vaak muziekoptredens op het grote strandplein.

                    

Een paar km ten oosten van Carvoeiro ligt het schilderachtige vissersgehucht Benagil. Eigenlijk is het dorpje gebouwd rond  de steile hairpin die langs het strandje voert. Het sikkelvormige strand ligt ingeklemd tussen de rotsen en is een van leukste in de omgeving met zijn kleurige vissersbootjes en de verschillende sloepen die hier vandaan grottentochten maken. Prachtige oceaanzichten, spectaculaire grotten en onvergetelijke zonsondergangen! Rond het strand en op de klip wat restaurantjes. Beneden bij het strandje is de kleine visafslag waar de vers gevangen vis nog dagelijks wordt verkocht (meestal aan de restaurants…).